DIR-300 A1 client mode not working

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
Schwarz
DD-WRT Novice


Joined: 05 Sep 2010
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 10:11    Post subject: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Hi,

I have DIR-300 rev. A1 with DD-WRT v24-sp2 (04/13/11) std(SVN revision 16785)


I`m trying to setup client mode, but I cant connect to any remote network. In status tab i see:
MAC Address 00:21:91:XX:XX:XX
Radio
Radio is On
Mode Client
Network Mixed
SSID YYY
Channel Unknown
TX Power 17 dBm
Rate Auto
ACK Timing 45µs (300m)
Encryption - Interface ath0
Enabled, WPA2 Personal
PPTP Status Disconnected

In site survey remote network has:
Rssi: -11 Noise: -98 (both router are in the same room)

If I click join I see:
Successfully joined the following network as a client: YYY

After that in status tab, channel number is not listed, Access Point: - None -
DHCP is not getting IP, setting it static does not helps.

Any other mode is working perfect, in AP mode I can connect to device, WAN and LAN port are working as ordered.

Can any one help me ?
Sponsor
fyi2000
DD-WRT Guru


Joined: 04 Apr 2010
Posts: 642

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 11:50    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Schwarz wrote:
If I click join I see:
Successfully joined the following network as a client: YYY

You have to fill up "Wireless Security".
dc
DD-WRT User


Joined: 08 Jun 2006
Posts: 245
Location: Prince Edward Island - Canada

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 11:52    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Schwarz wrote:
Hi,

I have DIR-300 rev. A1 with DD-WRT v24-sp2 (04/13/11) std(SVN revision 16785)

I`m trying to setup client mode, but I cant connect to any remote network. In status tab

<<<snip>>>

Any other mode is working perfect, in AP mode I can connect to device, WAN and LAN port are working as ordered.

Can any one help me ?


Sorry, I can not help, but I can confirm that exactly the same problem exists on my airlink ar-430w (same hardware). I think that we need a ticket in Trac.
dc
DD-WRT User


Joined: 08 Jun 2006
Posts: 245
Location: Prince Edward Island - Canada

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 11:54    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
fyi2000 wrote:
Schwarz wrote:
If I click join I see:
Successfully joined the following network as a client: YYY

You have to fill up "Wireless Security".


I did that too. Even tried different security at both ends with no success.
Schwarz
DD-WRT Novice


Joined: 05 Sep 2010
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 13:46    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
dc wrote:
fyi2000 wrote:
Schwarz wrote:
If I click join I see:
Successfully joined the following network as a client: YYY

You have to fill up "Wireless Security".


I did that too. Even tried different security at both ends with no success.

I have downgraded to v24 SP1 STABLE, now client mode works, but there is new problem...
After sucessfull connection to remote AP in "client mode", dhcp on LAN port are not working good. Some time I have to plug and unplug ethernet cable 1-3 time beforce dhcp starts to working. On SP2 dhcp works fine.
dc
DD-WRT User


Joined: 08 Jun 2006
Posts: 245
Location: Prince Edward Island - Canada

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 14:43    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Schwarz wrote:

I have downgraded to v24 SP1 STABLE, now client mode works, but there is new problem...
After sucessfull connection to remote AP in "client mode", dhcp on LAN port are not working good. Some time I have to plug and unplug ethernet cable 1-3 time beforce dhcp starts to working. On SP2 dhcp works fine.


I've found that build 16214 from 17-Feb-2011 works well on my 430W. Client mode, dhcp, virtual AP etc. all work.
Schwarz
DD-WRT Novice


Joined: 05 Sep 2010
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 14:47    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
dc wrote:

I've found that build 16214 from 17-Feb-2011 works well on my 430W. Client mode, dhcp, virtual AP etc. all work.

I have found too... but my DIR-300 A1 is working good on: DD-WRT v24-sp2 (03/17/11) std (SVN revision 16454)
BrainSlayer SP2 mod by Sash.
dc
DD-WRT User


Joined: 08 Jun 2006
Posts: 245
Location: Prince Edward Island - Canada

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 14:51    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Schwarz wrote:

I have found too... but my DIR-300 A1 is working good on: DD-WRT v24-sp2 (03/17/11) std (SVN revision 16454)
BrainSlayer SP2 mod by Sash.


Could you try 16754 to see if it works too so we can narrow down the list of changes for troubleshooting? I don't have access to my 430 at the moment.
Schwarz
DD-WRT Novice


Joined: 05 Sep 2010
Posts: 8

PostPosted: Sun Apr 17, 2011 21:12    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
dc wrote:

Could you try 16754 to see if it works too so we can narrow down the list of changes for troubleshooting? I don't have access to my 430 at the moment.


Here U go:
v24 SP1 (Build10020) STABLE
- client mode works
- dhcp on LAN port does not works (sometime works)

03-17-11-r16454 svn
- client mode works
- dhcp on WAN and LAN works (in client mode too)

04-09-11-r16754 svn
- client mode not working (non-stop channel choping)
- dhcp works on LAN
- dhcp not working on WAN i AP mode
- cant test dhcp in client mode (no wireless connection)

04-09-11-r16785 svn
- same as r16754

Problem with DHCP on WAN port are common for all Atheros, RaLink, Broadcom
I got:
RaLink D-Link DIR-615 D4 (DD-WRT std)
Broadcom Linksys WRT54GS v3.0 (DD-WRT mega)
Broadcom Belkin F5D7231-4 1212UK (DD-WRT micro)
Atheros D-Link DIR-300 A1 (DD-WRT std)

I will test client mode too, but not today.
ghpicard
DD-WRT Novice


Joined: 16 Jan 2009
Posts: 14

PostPosted: Mon Apr 18, 2011 16:14    Post subject: Re: DIR-300 A1 client mode not working Reply with quote
Schwarz wrote:


03-17-11-r16454 svn
- client mode works
- dhcp on WAN and LAN works (in client mode too)

04-09-11-r16754 svn
- client mode not working (non-stop channel choping)
- dhcp works on LAN
- dhcp not working on WAN in AP mode
- cant test dhcp in client mode (no wireless connection)

04-09-11-r16785 svn
- same as r16754


Same here with a couple Dlink DIR-300 Rev A1.
fyi2000
DD-WRT Guru


Joined: 04 Apr 2010
Posts: 642

PostPosted: Mon Apr 18, 2011 17:40    Post subject: Reply with quote
DD-WRT Forum :: View topic - Atheros Recommended Build
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum